Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністра з Харкова не покарають за незадекларовану віллу в Італії

Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Справу стосовно Арсена Авакова закрили за рішенням Конституційного Суду.

Голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков не задекларував віллу в Італії за 3,3 мільйона євро, але через те, що статтю про недостовірне декларування скасували, Національне антикорупційне бюро закрило справу щодо нього.

Провадження проти Арсена Авакова відкривали за статтею 366-1 Кримінального кодексу України, але його закрили 26 листопада. Про це пресслужба НАБУ повідомила "Суспільному".

"В рамках вказаного кримінального провадження встановлювалися обставини щодо можливого декларування міністром внутрішніх справ України недостовірної інформації в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого управління за 2015-2019 роки", — розповіли в НАБУ.

Слідство вирішило закрити провадження через рішення Конституційного Суду, який визнав неконституційним кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

"Підставою для закриття зазначеного провадження стало рішення Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року у справі 1-24 / 2020 (393/20), яким ст. 366-1 КК України визнана такою, що не відповідає Конституції України", — пояснили в НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Авакова за рік заробила в 3,5 раза більше міністра

Вони уточнили, рішення закрити провадження прийняли на підставі п. 4 ч. 1 статті 284 Кримінального кодексу України (вступив в силу закон, яким скасовано кримінальну відповідальність за діяння, вчинене особою).

За інформацією "Центру протидії корупції", НАБУ відкривало провадження стосовно міністра Авакова за недекларування в 2017 і 2018 роках вілли, розташованої в Італії в Сан-Феліче-Чирчео, приблизна вартість якої сягає 3,3 мільйона євро. Вони додали, протягом 2015-2018 років міністр задекларував грошові активи, що належать йому і його дружині, проте не вказав доходи від відсотків, що нараховуються банками. Також НАБУ знайшло відмінності в зазначених у декларації у 2017 році доходах дружини Авакова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.