Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр охорони здоров'я просить не виходити на мітинги під час травневих свят

Щоб карантин швидше закінчився, міністр охорони здоров'я Максим Степанов просить провести травневі свята вдома.

Щоб карантин швидше закінчився, міністр охорони здоров'я Максим Степанов просить провести травневі свята вдома.

Міністерство охорони здоров'я закликає українців утриматися від відвідування масових заходів і пересидіти травневі свята вдома, щоб не допустити критичного поширення коронавірусу в Україні. Про це повідомив Максим Степанов.

"Ніхто не збирається продовжувати карантин, якщо цього не вимагатиме ситуація. Ніхто не збирається безпідставно тримати закритими магазини і парки. Однак, виходячи на мітинги і починаючи грубо порушувати карантинні вимоги, подумайте не тільки про себе, а й про своїх рідних і близьких, яких ви можете після цього інфікувати. Я закликаю провести травневі свята вдома, щоб швидше почати виходити з карантину", — підкреслив міністр охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Харківській області. Одна людина на апараті ШВЛ, хворі 65 медиків

Степанов додав, в Україні у 10 406 чоловік підтверджений коронавірус, 261 хворий помер.

"Цей показник набагато нижчий, ніж в Іспанії, де більше 236 тисяч випадків зараження коронавірусною хворобою, з них — 24 тисячі людей померли. Або, наприклад, в Італії, де більше 203 тисяч випадків зараження, з яких 27 тисяч осіб померли", — уточнив голова МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 60% жителів Харківської області залишаться вдома на травневі свята

На його думку, Україні вдалося уникнути піку зараження, в тому числі завдяки своєчасному введенню карантину. Степанов вважає, що українцям потрібно набратися ще трохи терпіння, щоб карантин не опинився марним.

Нагадаємо, неробочими в останній місяць весни буде п'ятниця 1 травня — День праці та понеділок 11 травня, оскільки 9 травня випадає на суботу. Карантин в Україні продовжили до 11 травня. У Кабміні вважають, що пік захворюваності коронавірусом припаде на початок травня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.