Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр охорони здоров'я не дозволив уболівальникам прийти на матч в Харкові

Фінал Кубка України з футболу пройде без уболівальників.

У МОЗ розповіли про несприятливу коронавірусну ситуацію в Харкові і попросили фанатів футболу поставитися з розумінням до заборони ходити на матчі.

8 липня вболівальники не зможуть прийти на футбольний матч "Динамо" — "Ворскла", який пройде на стадіоні "Металіст". Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Що стосується футбольних матчів, я розумію бажання, але думаю, що наші вболівальники з розумінням поставляться до сьогоднішньої ситуації, насамперед, в місті Харкові, де ми бачимо збільшення кількості випадків захворювання. Сьогодні, наприклад, це 45 випадків, які зареєстровані в Харківській області", — зазначив він.

Міністр запевнив, що теж є футбольним фанатом, а Міністерство намагається знайти спосіб як швидше повернутися до звичного життя в умовах коронавірусу.

"Я з великою повагою ставлюся до вболівальників футболу, тому що і сам є вболівальником. Може, не таким активним, як фанати футбольних клубів. Бажання, яке є у мене, повернутися до звичного життя — з проведенням звичних футбольних матчів, з фанатами на трибунах, з заповненими стадіонами, до яких ми звикли на важливих матчах, відчути цю енергетику — дуже велике. Але здоров'я і життя наших громадян і епідситуація, яка на сьогоднішній день є з коронавірусом, не дозволяє це зробити прямо зараз, — сказав Степанов. — Хочу запевнити всіх уболівальників: ми постійно думаємо, шукаємо варіанти — яким чином ми б максимально могли повернутися до звичного життя".

Нагадаємо, 8 липня в Харкові пройде фінал Кубка України сезону-2019/2020 між київським "Динамо" і полтавською "Ворсклою". Матч стартує о 21:30 на стадіоні "Металіст". Раніше матч планували провести у Львові, проте відмовилися від цієї ідеї через велику кількість випадків коронавірусу і вирішили перенести до Харкова. 

Як писал KHARKIV Today, фінал Кубка України з футболу судитиме жіноча бригада арбітрів на чолі з харків'янкою Катериною Монзуль

Так, матч "Динамо" проти "Ворскли", який пройде 8 липня о 21:30 в Харкові, буде судити жіноча бригада арбітрів на чолі з харків'янкою Катериною Монзуль. Асистувати їй будуть Марина Стрілецька (Суми) та Олександра Ардашева (Київ), четвертий рефері — Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

До речі, саме бригада Монзуль працювала на обох півфіналах Кубка. Катерина Монзуль з Бабаїв Харківської області — перша жінка-суддя України, яка потрапила до елітної категорії суддів ФІФА.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.