Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Милованов заявив, що йому пропонували хабар за посаду директора "Енергосталі"

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оскаржують відновлення на посаді директора, якого звільнили у жовтні 2019 року.

Голова Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов розповів, що на керівника "Енергосталі" відкрили три кримінальні провадження.

Милованов уточнив, що заборгованість по заробітній платі на "Енергосталі" становить близько 30 мільйонів гривень. Про це міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомив в ефірі "Свободи слова" Савіка Шустера.

"Керівник цього підприємства подавав неправдиву звітність. Він подавав звітність 6-8 мільйонів гривень заборгованості. Я цього керівника звільнив. Людина неправомірно відновився в суді. Ми через апеляцію скасували це рішення. Ми зараз в апеляціях, подали скаргу на суддю, який навіть не викликав представників міністерства для розгляду, а просто прийняв рішення на користь. Спецслужби кажуть, що там є хабар", — пояснив Милованов.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства додав, що його "просили" за директора "Енергосталі".

"До мене підходив, чи то мер, чи то губернатор — я не називатиму прізвища. Просив мене, щоб я відчепився від цього державного підприємства. Що людина, яка там працює, точніше нелегально працює, з нашої точки зору, — це довірена особа, яка робитиме все, що потрібно. З натяком на гроші, які будуть, як і раніше заноситися у те ж міністерство ", — заявив Милованов.

Міністр додав, що зараз відкриті три кримінальних провадження, які саботують місцеві правоохоронці.

"Яка справжня історія цих 30 мільйонів. Підприємство має три частини нерухомості у Харкові. Одна частина цього знаходиться в прекрасному місці, підприємство спеціально банкрутують, щоб передати цю нерухомість в приватні руки", — вважає Милованов.

Як писав KHARKIV Today, у жовтні 2019 у Мінекономрозвитку звільнили Дмитра Сталінського з посади гендиректора "Енергосталі", на його місце призначили Василя Балабая, проте суд відновив першого на посаді. До цього дня підприємством керують два директори. При цьому на офіційному сайті "Енергосталі" зазначено, що генеральний директор підприємства — депутат Харківської облради від фракції "Відродження" Дмитро Сталінський.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.