Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мешканці Харківської області отримали персональне привітання від президента

У своєму зверненні до жителів Слобожанщини Зеленський згадав легендарний танк Т-34.

Володимир Зеленський побажав харків'янам посмішок на всі 32, температури на всі 36,6 і настрою на всі сто.

Вранці, 1 січня 2021 року, на сайті Харківської обласної державної адміністрації з'явилося новорічне привітання Президента України Володимира Зеленського, адресоване персонально жителям Харківської області. Виявилося, Зеленський, крім загального привітання для всіх жителів України, записав новорічні звернення для жителів різних регіонів країни. Ці відео в перший день нового року розмістили на сайтах місцевих ОДА.

"Дорогий Харків і прекрасна Слобожанщина! Я вітаю кожного з 2021 роком і з усіма прийдешніми святами! Нехай в новому році будуть злагода, достаток і, звичайно, нехай буде мир. Бажаю всім успішно подолати шлях до мрії, не помічаючи ніяких перешкод, немов легендарний Т-34 — такої вам потужності і міцності, і простого людського щастя, міцного здоров'я, посмішок на всі 32, температури на всі 36,6 і настрою на всі сто. Всім веселих свят!" — йдеться у зверненні президента.

Відеозвернення Зеленський записав українською мовою.

.

Танк Т-34 — один із символів Харкова, як найбільшого промислового центру колишнього СРСР. Його розробили і випускали на Харківському машинобудівному заводі імені Малишева. Завод і сьогодні випускає танки та іншу бронетехніку для української армії. Легендарний визволитель танк Т-34 коштував життя трьом інженерам-творцям. Його конструктори стали жертвами репресій.

У 2016 році стелу, встановлену на честь творців танка Т-34 біля заводу Малишева, декомунізували. З неї демонтували радянську атрибутику — серп і молот, а також п'ятикутну зірку. Замість радянської символіки стелу прикрасив Герб України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.