Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Майже 15 тисячам учасників пробного ЗНО в Харківській області повернуть гроші

Фото: РБК-Украина
Пробне тестування стартувало 15 червня, проте в цьому році провести його в традиційному форматі не вдалося через введений в країні карантин. Гроші пообіцяли повернути.

Пробне тестування стартувало 15 червня, проте в цьому році провести його в традиційному форматі не вдалося через введений в країні карантин. Гроші пообіцяли повернути.

14 800 учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання в Харківській області повернуть гроші. Про це повідомив KHARKIV Today директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

"Абсолютно всім будуть перераховані кошти. В Харківській області — 14 800 чоловік. Ми готуємо базу до 30 червня і передаємо "Приватбанку", якому доручено проводити розрахунки", — пояснив Сидоренко.

До проведення основної сесії ЗНО, за словами керівника регіонального центру оцінювання якості освіти, Харківська область повністю готова. Закуплено 3536 літрів дезінфікуючого засобу для рук, 1600 літр дезінфікуючого засобу для обробки поверхонь, 220 тисяч медичних масок, більше 800 ізоляційних халатів для медперсоналу і стільки ж захисних щитків, по 658 флаконів рідкого мила і паперових рушників.

"На 101% готова Харківська область. Більше нічого не потрібно, це — все, що прописано у вимогах санітарного лікаря. Буде по двоє медичних співробітників на кожному пункті, де менше дітей, там буде один. Всі в обов'язковому порядку пройдуть сканування температури тіла", — сказав директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як вплине скасування обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО на кількість учасників ЗНО, в Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти прогнозів робити не беруться. При цьому в Офісі президента кажуть, що в цілому по Україні кількість зменшиться на 27-30%.

"По-перше, там сказано, що державну підсумкову атестацію можуть поставити автоматично, а по-друге, разом з тим, якщо у вас є бажання, ви можете пройти державну підсумкову атестацію у формі ЗНО і тим самим поліпшити свою оцінку в атестаті. Тому як же ми можемо порахувати — хто прийде, а хто ні, це ж ворожіння на кавовій гущі. Я думаю, що та цифра — 27-30% — теж взята зі стелі. Ніхто не знає, скільки це може бути. Це вперше в практиці, тому моделювати розвиток подій, тим більше моделювати якісь цифрові показники, я б не став ні в якому разі до того часу, поки ми не побачимо в реаліях", — зазначив Сидоренко.

Як писав KHARKIV Today,  через карантин пробне ЗНО не змогли провести в традиційному форматі. Тестування запропонували пройти онлайн. 17 червня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про повернення грошей учасникам пробного зовнішнього незалежного тестування в повному обсязі. В середньому за один предмет кожен учасник ЗНО заплатив 145 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.