Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Матір учня харківської школи оштрафували за невиконання батьківських обов'язків

Дитина не ходила до школи і була одягнена не по сезону.

Жінка повинна заплатити 850 гривень.

16 лютого Жовтневий районний суд Харкова визнав жительку Новобаварського району міста винною у невиконанні обов'язків з виховання дітей. Про це повідомили на сайті суду.

У матеріалах справи зазначено, директор школи № 130, де вчиться 11-річний хлопчик, повідомила, що його батьки неналежним чином виконують батьківські обов'язки щодо його виховання. Дитина не ходить на заняття без поважних причин, систематично не виконує домашні завдання, ходить в брудному одязі, рваному взутті не по сезону. Мати дитини не контролює його поведінку і навчання, часто залишає сина без нагляду, з адміністрацією школи зв'язок не підтримує, на зауваження класного керівника не реагує.

Мати 11-річного хлопчика прийшла до суду, вину в повному обсязі не визнала, вказавши, що обов'язки з виховання дитини виконує належним чином і він ходить до школи. Вона вважає, що адміністративний протокол повинні були скласти не на неї, а на батька хлопчика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирирічний хлопчик гуляв в колготках на морозі. П'яна мати кинула дітей у будинку на добу

Суд дійшов висновку, що вину жінки підтверджує довідка відділу поліції, повідомлення адміністрації Харківської загальноосвітньої школи № 130, повідомлення начальника Служби у справах дітей  Новобаварського району, повідомлення виконуючого обов'язки директора центру соціальних служб Новобаварського району.

З огляду на те, що на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, він визнав його матір винною в скоєнні правопорушення за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками обов'язків з виховання дітей) і наклали на неї штраф — 850 гривень. Постанова суду набере законної сили, коли закінчиться термін, відведений на апеляційне оскарження.

Як писав KHARKIV Today, в кінці січня в центрі Харкова поліцейські  забрали із сім'ї  2-річного хлопчика і 4-річну дівчинку. За кілька днів до цього — 11-річну дівчинку. Квартира, де вони жили, була завалена сміттям, кишіла тарганами і щурами.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.