Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Луценко: Кацуба дав свідчення про ватажків мафії

Фото: gp.gov.ua
У рамках операції зі слідством Кацуба сплатив 100 мільйонів гривень.

У рамках операції зі слідством Кацуба сплатив 100 мільйонів гривень.

Колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба в рамках угоди зі слідством дав свідчення про організоване злочинне угруповання, в якому він перебував, і вищих членів мафії. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Интерфакс-Украина.

"Молодший Кацуба відсидів близько восьми місяців, за "законом Савченко" це вже 16. На шостий чи сьомий місяць написав заяву про готовність до операції зі слідством", - заявив Луценко.

Генпрокурор розповів, що Кацуба виклав на кількох десятках сторінок свідчення про своє членство в організованому злочинному угрупуванні та висловив готовність заплатити 100 млн грн.
"Суд взяв до уваги те, що його свідчення є дуже серйозними. Він справді дав свідчення на вищих членів мафії, тому угода була закріплена", - сказав Луценко.

Він також зазначив, що після закріплення правочину судом людина вважається засудженою, але може вільно пересуватися територією України.

Раніше Луценко повідомив, що станом на вечір 14 лютого 2017 року Олександр Кацуба заплатив останні з необхідних 100 мільйонів гривень до бюджету України.
"Це підстава для розгляду судом правочину про визнання його винним та визначення міри покарання", - пояснив генпрокурор.

Справу щодо братів Кацубів відкрили навесні 2014 року. 17 червня 2016 року було затримано Олександра Кацубу.

Як писав KHARKIV Today, Кацубу підозрювали за ст. 255 (створення злочинного угруповання) та ст. 191 (заволодіння коштами) КК України. Зокрема, ГПУ підозрює його в причетності до присвоєння 449,9 млн. гривень коштів "Нафтогазу".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.