Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Льотчик розповів, що могло стати причиною авіакатастрофи під Харковом

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Полковник ВСУ припустив, що пілот випустив закрилки

Льотчик-випробувач Олександр Лиходід висловив свою версію причини падіння Ан-26 під Чугуєвом.

На думку полковника Повітряних сил України, пілот літака міг випустити закрилки, через що літак почав втрачати висоту і став некерованим. Про це пілот заявив у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"Очевидно, були довипущени закрилки. Є такі частини крила, які виконують свої функції при зльоті та посадці. З цими закрилками потрібно бути дуже обережними, тому що, крім підйомної сили, вони дають ще великий супротив", — пояснив Лиходід.

За його словами, в цьому випадку швидкість літака знижується, і у пілота є два виходи: або потягнути штурвал від себе, або "давати тягу двигуном", що було неможливо через те, що один з двигунів відмовив.

При спробі пілота додати швидкість літак нахилився вбік і впав. Олександр Лиходід додав, що ця версія — лише його моделювання можливого розвитку подій. Точну причину встановить слідство після того, як розшифрує "чорні ящики".

Нагадаємо, увечері 25 вересня військово-транспортний борт АН-26Ш впав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному. На місці загинули 25 людей, ще один — Віталій Вільховий — помер в лікарні

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.