Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Літак з Ухані сьогодні полетить із Харкова в Бориспіль

21 лютого літак мили та дезинфікували

У компанії Sky Up розповіли, що сталося з літаком, який перевіз українців з Китаю.

Літак з 72 українцями з охопленого епідемією міста Ухань прилетів в аеропорт "Харків" 20 лютого близько полудня. Відразу після паспортного контролю і митних формальностей почалася дезінфекція літака. Його відігнали на окрему стоянку, а потім фахівці відділення дезинфектології "Харківського обласного лабораторного центру МОЗ" приступили до обробки.

"Дезінфікуючими засобами обробили кабіну пілотів, зону відпочинку екіпажу, пасажирський салон, кухню і багажний відсік. Усі зони ретельно окропили", — повідомили на офіційній сторінці авіакомпанії в Facebook.

Читайте також: Евакуація українців з Уханя в Санжари: рятувальники і медики з Харкова не постраждали, автобус "пом'яли"

При цьому пледи, рятувальні жилети, таці для їжі, шторки ілюмінаторів відправили на утилізацію. Підголівники на сидіннях і рекламні буклети зняли з літака ще до того, як він відправився в китайський рейс.

"Після дезінфекції літак в подальшому зможе абсолютно спокійно виконувати поставлені завдання", — розповів зав. відділом інфекційного контролю Центру громадського здоров'я Олександр Мацько.

У літаку також планують замінити HEPA-фільтри, які вловлюють найдрібніші частинки пилу, а також фільтри, які захищають температурні сенсори.

Сьогодні, 22 лютого, літак переженуть на базу в "Бориспіль" і там підготують до регулярного рейсу. Уже в неділю 23 лютого "Боїнг" полетить з Києва в Хургаду. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.