Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Лікарням і школам Харківської області погрожують відключити газ

Фото: соцсети
Відключити "блакитне паливо" можуть вранці 1 січня.

У Харківській області реорганізували райони, досі об'єкти бюджетної та соціальної сфери новостворених районів не уклали договори на розподіл і постачання газу в наступному році.

Послуги з газопостачання споживачам будуть змушені припинити. Про це повідомили в АТ "Харківгаз".

"АТ "Харківгаз" здійснює розподіл природного газу всім категоріям споживачів при наявності у них договорів на розподіл (доставку) і постачання газу. Знову, в ході реформи, суб'єкти, на балансі яких перебуває газоспоживаюче обладнання, досі  не звернулися до газової компанії для документального оформлення послуг розподілу на 2021 рік. Також у оператора газорозподільного механізму відсутня інформація про наявність договорів у новоутворених суб'єктів з постачальником енергоресурсу", — пояснили в компанії.

В АТ "Харківгаз" уточнили, ситуація невизначеності з боку керівництва новостворених районів загрожує вже з 07:00 1 січня залишити без газопостачання школи, лікарні і всі бюджетні організації.

"Щоб уникнути енергетичного колапсу в області, органам місцевого самоврядування необхідно в найкоротші терміни виконати умови чинного законодавства і укласти договори розподілу природного газу з АТ "Харківгаз", договори на поставку газу, отримати виділені постачальником номінації", — розповіли газівники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина споживачів газу накопичила борг понад дві тисячі гривень

Вони додали, що повідомили про вкрай критичну ситуацію в Харківській області і звернулися за допомогою для її врегулювання до Харківської ОДА, Кабінету міністрів, Ради національної безпеки і оборони.

Як писав KHARKIV Today, влітку Харківську область остаточно поділили на райони. У Харківській області замість 24 створили сім районів: Богодухівський, Ізюмський, Красноградський, Куп'янський, Лозівський, Харківський і Чугуївський. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.