Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Лідер злочинного угруповання з Харкова "Борода" може вийти з СІЗО під заставу

Кримінального "авторитета" суд відправив під варту на 60 діб.

Відправитися додому "Борода" може, якщо внесе 168 тисяч гривень застави.

58-річному затриманому лідерові харківського злочинного угруповання, члени якого представлялися поліцейськими, викрадали людей і вимагали за них викуп, обрали запобіжний захід. Київський районний суд Харкова відправив кримінального авторитета на прізвисько "Борода" під варту з можливістю внести заставу в розмірі 168 тисяч гривень. Про це KHARKIV Today повідомив прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Також в прокуратурі повідомили, що зараз вирішується питання про подачу апеляції на це рішення суду.

Нагадаємо, лідеру злочинного угруповання повідомили про підозру за ч. 1 ст. 149 КК України (одержання людини, вчиненого з метою експлуатації, з використанням примусу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану). Ще п'ятьом членам організованої групи повідомили про підозру за фактом вимоги передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим і розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Членів ОЗУ, яке пов'язують з Ігорем Райніним, відправили до СІЗО

За інформацією поліції, група працювала за такою "схемою"  —  погрожували наркозалежним "кримінальною відповідальністю" за зберігання наркотиків і вимагали гроші. У них не було потрібної суми і доводилося звертатися до родичів, наркозалежних утримували, поки їхні близькі не зберуть гроші.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.