Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Квитки на потяги дорожчатимуть щомісяця

вокзал укрзалізниця касса. Фото: открытые источники
вокзал укрзалізниця касса. Фото: открытые источники
З 1 березня вартість квитків на потяги підвищилася на 2%. Ціна квитків зростатиме щомісяця до кінця року.

"Укрзалізниця" продовжує піднімати ціни на квитки.

З 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, крім 1-го класу поїздів Інтерсіті +, вартість проїзду буде щомісяця підвищуватися на 2%. Про це повідомили на сайті "Укрзалізниці".

Отже, до кінця року вартість квитків зросте більш ніж на 20%. У компанії сподіваються отримати від підвищення ціни майже 700 мільйонів гривень і витратити їх на покупку і модернізацію вагонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Из Харькова в столицу — дополнительный скоростной поезд

"Пасажирські перевезення з року в рік є збитковими для компанії і фінансуються за рахунок перехресного субсидування з доходів від вантажних перевезень. Компанія прогнозує, що в 2020 році збитки від пасажирських перевезень можуть досягти 14 мільярдів 300 мільйонів гривень",— уточнили в "Укрзалізниці".

На п'ятницю, 23:12 6 березня, квиток з Харкова до Києва в купейному вагоні обійдеться в 565 гривень. В дорозі доведеться провести майже сім годин, поїзд прибуває в столицю наступного дня.

Якщо летіти до Києва з Харкова на літаку, то можна дістатися за одну годину, вартість квитка на 21:00 6 березня — 855 гривень.

UPD. Вартість проїзду з 1 березня не підвищилася — відзвітували в "Укрзалізниці". У компанії уточнили, що відповідний наказ профільним міністерством поки не узгоджений.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.