Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер розповів, за яких умов в Харківській області посилять карантин

За словами голови ХОДА, карантинні заходи можуть бути посилені.

У Харківській області точно не буде послаблення карантину, а ось посилення — не виключене.

Голова ХОДА Олексій Кучер прокоментував ситуацію із захворюваністю коронавірусом в Харківській області. За його словами, кількість хворих зменшується, але дані ще потрібно аналізувати.

"Ми зараз перетнули відповідні критерії, які дозволяють нам послаблювати карантинні заходи. Послаблювати ми точно не будемо. Щодо посилення, ми бачимо, що останні три дні зменшення. Сьогодні і вчора ми маємо трохи більше 30 випадків. Основна частина хворих людей — це харків'яни. З одного боку, це природно, тому що тут найбільше скупчення людей. Ми це знаємо. З іншого боку, нам потрібно активно відпрацьовувати всіх хворих і оперативно реагувати на те, що відбувається", — сказав після відкриття Центру підтримки підприємців Кучер.

Увечері в ХОДА буде збиратися комісія і аналізувати дані, які надасть Харківський лабораторний центр. Після цього буде прийматися рішення.

"Те, що карантинні заходи можуть бути посилені, ми не виключаємо. Змушений відзначити це скупчення людей. Ось сьогодні ви бачите, соціальна дистанція не дотримується", — сказав Кучер.

Крім того, під питанням — відкриття кінотеатрів в Харкові з 2 липня. Поки рішення по них на місцевому рівні не прийнято.

"До цього питання теж потрібно підійти зважено. Є певні умови — не більше 50 відсотків заповненості. Люди вже хочуть побачити кіно, але все-таки все, що відбувається в Харкові, мені як мінімум не подобається. Певні можливості ми можемо розглянути по торгових центрах щодо посилення, кафе і ресторанах. Тут теж можуть бути проблеми. Можемо ввести певні обмеження", — вважає Кучер.

Нагадаємо, за минулу добу в Харківській області померло 4 людини з підтвердженим коронавірусом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.