Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер розповів, коли будуть вирішувати "долю" карантину в Харківській області

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Щотижня буде збиратися комісія для перегляду рішення про послаблення-посилення карантинних заходів.

За словами голови Харківської ОДА, комісія засідатиме щотижня.

Олексій Кучер на першій прес-конференції сказав, що вже є передумови для послаблення карантину в регіоні, але поки цього робити не будуть.

"У п'ятницю була проведена комісія техногенно-екологічної безпеки. Станом на п'ятницю ми виходили за ті показники, які дозволяли б послаблювати карантин. Критерії змінилися, і вже на сьогодні можна послаблювати карантин. Поки така динаміка коливається, ми будемо проводити таку комісія щотижня. Але поки ми послаблювати заходи не будемо", — пообіцяв Кучер.

Нагадаємо, минулого тижня протягом чотирьох днів Харківська область потрапляла під червону лінію МОЗ, не відповідаючи показниками для подальшого пом'якшення карантину. Зокрема, у нас була висока динаміка нових випадків коронавірусу.

В результаті в п'ятницю в ХОДА прийняли рішення передати на місця право посилювати-пом'якшувати карантин, оскільки показники перевищують норму в основному в Харкові. Увечері 3 липня в міськраді вирішили посилити карантин. Зокрема, заборонили працювати кафе і ресторанам після 22:00, кінотеатрам рекомендували закритися.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.