Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер пообіцяв не звільняти лікарів, які розкажуть правду про готовність лікарень до коронавірусу

Медиків просять повідомляти про відсутність засобів індивідуального захисту.

Лікарів просять не мовчати про брак засобів захисту і надсилати відкриті повідомлення — із зазначенням прізвища, а не анонімні.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер закликав лікарів повідомляти про готовність лікарень до коронавірусу, зокрема про відсутність засобів індивідуального захисту. Про це Кучер заявив в ефірі "Суспільного", відповідаючи на питання про анонімну скаргу медика, яка розповіла про недостачу захисту — дві одноразові маски на 12 годин.

"Анонімних звернень до мене дуже багато приходить. Я обіцяю кожному лікарю, який відверто, прямо вкаже, що відбуваються такі порушення, його не звільнять. Я буду захищати кожного лікаря, який повідомить відверто про те, що відбувається на "швидкій" допомозі", — сказав Кучер.

При цьому губернатор попросив уникати анонімних повідомлень, оскільки, за його словами, надходить багато неправдивої інформації. На перевірку такої інформації даремно витрачається час штабу із запобігання коронавірусу.

"Якщо інформація є, що не забезпечені, дайте цю інформацію. Ви знаєте, скільки анонімних відеороликів кидають, не з нашої області, де відзначають: подивіться, що відбувається в нашій області, ми забезпечили масками. Відео знімають, що вони якісь жовті. Ми після цього просимо, надайте, будь ласка, відразу реагуємо. У засобах масової інформації бачимо, що ми якісь вже використані маски надали. Ми перевіряємо — такого немає. Я прошу записати відео — мені записують, там зовсім інша інформація. Я направляю туди людину, яка входить в штаб. Людина перевіряє, приїжджає із зовсім іншою інформацією. Тому з одного боку, не потрібно спекулювати на цьому питанні, з іншого — ми бачимо цифри", — пояснив Кучер. — Якщо лікарі не використовують засоби індивідуального захисту, їх або немає, або вони їх кудись ховають, не використовують чомусь. Або вони отримали обмеження від керівників. Лікарі в першу чергу повинні подумати про своє життя і здоров'я. Будь ласка, повідомляйте мені особисто. Якщо не хочете, щоб я озвучував ваше прізвище, я не буду цього робити. Однак я повинен бачити лікаря, який знаходиться в тих неприйнятних умовах".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.