Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер не виключає, що Харків потрапить до "червоної" зони карантину

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Значна кількість хворих в області — жителі Харкова.

Минулого тижня і за останню добу в нашому регіоні провели найбільшу кількість тестів на коронавірус.

У Харкова є велика ймовірність потрапити до "червоної" зони карантину. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"Вчора було проведено понад 2100 тестів, при цьому констатовано близько 370 підтверджених випадків. На жаль, у нас така тенденція, і ми змушені визнавати, що хвороба поширюється. Ви питаєте, в якій зоні через тиждень буде знаходитися Харків? Якщо далі це буде продовжуватися, то я впевнено вам повідомляю, що він буде в "червоній" зоні", — пояснив він.

Голова Харківської ОДА вважає, що багато що залежить від чиновників. Наприклад, місцева влада може стежити за дотриманням карантину в транспорті і своєчасному виявленні контактних.

"Я наполягав, наполягаю і буду наполягати на тому, що найбільша кількість хворих і контактів — саме в міському транспорті. Якщо ми потрапимо до "червоної" зони, змушені будемо зупинити весь транспорт. У мене питання: ми хочемо цього? Ні, не хочемо. Чому тоді так, на мій погляд, слабо реагують органи місцевого самоврядування? Всі повинні розуміти, що це спільна відповідальність, я повинен бачити зворотний зв'язок і реакцію на те, що відбувається" — розповів Олексій Кучер.

Він нагадав, що з понеділка в "червоній" зоні буде Великобурлуцький район.

Як писав KHARKIV Today, з 7 вересня у Великобурлуцькому районі не ходитиме громадський транспорт, школярі перейдуть на дистанційне навчання, закриються ринки і скасують змагання.

Всього в Харківській області коронавірус підтвердили у 10 312 чоловік. В тому числі, за добу виявили 371 хворого.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.