Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Критерії для послаблення карантину в Харківській області перевищують норму

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Показник виявлення нових випадків коронавірусу в нашому регіоні вище норми більше ніж в 2,8 раза.

Харківська область в числі регіонів, де пом'якшити карантинні обмеження не можна.

Станом на 1 вересня, наш регіон не відповідає показникам, потрібним для послаблення карантину. Більше ніж в 2,8 раза вище норми критерій виявлення нових випадків COVID-19. На 100 тисяч населення в Харківській області —112,4 нових випадка коронавірусу, а норма — 40. Це означає, що карантин у нашому регіоні пом'якшити не можуть. Дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Решта критеріїв, потрібних для послаблення карантинних обмежень, в Харківській області не перевищують норму. За останні сім днів охоплення тестуванням зросло до 91,5 (при нормі понад 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок за попередні п'ять днів — не перевищена (з 27 по 31 серпня менше 50%).

Крім Харківської області, не дозволяють пом'якшити карантин Києву, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областям.

Нагадаємо, з 31 серпня в "помаранчевій" зоні залишились Харків і Богодухівський район. Первомайський район потрапив до "зеленої" зони, а районний центр віднесли до "жовтої". 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.