Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кому зробили перше щеплення від коронавірусу в Харкові

Фото: ХОГА
Всі співробітники "інфекціонки" знають про можливість вакцинуватися, але поки погодилися на індійську вакцину тільки 10% медиків.

Харківська область включилася в процес вакцинації медиків від коронавірусу. Поки бажаючих вакцинуватися в рази менше, ніж тих, хто відмовився від щеплення.

У четвер, 25 лютого 2021 року, в Харкові зробили перше щеплення від коронавірусу. Вакцинацію Oxford / AstraZeneca (Covishield) пройшла лікарка, виконуюча обов'язки завідуючої четвертим лікувалльно-діагностувальним відділенням Харківської обласної інфекційної лікарні. Їй 36 років.

"Вона працює з кисневими хворими. Сама не хворіла, у неї є сім'я, діти", — розповів директор "інфекціонки" Павло Нартов.

Показувати на камери першу вакцинацію в Харкові не стали через карантинні обмеження.

Загалом в в інфекційній лікарні сьогодні щеплення зробили десятьом медикам. Вже з понеділка 1 березня, за офіційною інформацією, мобільні бригади поїдуть в область, щоб прищеплювати всіх медиків, які працюють з хворими коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина прилетіла. Чому харківські медики не поспішають робити щеплення

Нагадаємо, увечері, 24 лютого, до обласного аптечного складу в Харківській області привезли 30 400 доз індійської вакцини. На першому етапі щеплення зроблять 15 200 жителям. Сюди увійдуть співробітники мобільних бригад, лікарень, які лікують пацієнтів з коронавірусом, співробітники екстреної медичної допомоги. Вакцинація буде добровільною.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.