Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Компанія Ярославського виграла 100-мільйонний тендер на будівництво дороги через "Барабашово"

Строительство дороги через "Барабашово": полет над рынком. Фото: KHARKIV Today
Фірма "Блек сі консорціум" належить власникам турецької компанії, яка є партнером групи DCH Олександра Ярославського.

Фірма "Блек сі консорціум" належить власникам турецької компанії, яка є партнером групи DCH Олександра Ярославського.

Тендер департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради виграв новий консорціум "Блек сі консорціум", який запропонував побудувати дорогу через ринок "Барабашово" протяжністю 762 метри за 96 154 500 гривень. Про це повідомили "Наші гроші" з посиланням на систему державних закупівель ProZorro.

Тепер з фірмою повинні укласти договір. У відкритих торгах брали участь крім "Блек сі консорціум" ще три фірми — "Альфа-метал-компані", "Главшляхбуд" і "ДС "Альтком". Відзначимо, що "Блек сі консорціум" орендує техніку для виконання дорожніх робіт у "Альткому" . Під час аукціону дві фірми вирішили не знижувати ціну, тільки пропозиція "Альфа-метал-компані" виявилася трішки вигіднішою. Незадоволеною торгами залишилася фірма, яка навіть не брала участі в торгах.

"Оскаржити умови тендерної документації намагалася фірма "Міжнародний фонд ініціатив", яка не займається будівництвом доріг і жодного разу не брала участі в державних закупівлях. Фірма просила в Антимонопольного комітету скасувати проведення закупівлі у зв'язку з порушеннями в тендерній документації. Але 22 травня АМКУ скасувала скаргу", — відзначили в "Наших грошах".

З'ясувалося, що "Міжнародний фонд ініціатив" пов'язаний з власниками ринку "Барабашово": фірмою володіють Едуард Гайденко і Віктор Галюгін, перший з яких був помічником народного депутата Олександра Фельдмана.

Відкриті торги по тендеру на будівництво дороги пропустили компанії, яким зазвичай дістається найбільша кількість дорожніх підрядів міськради.

"Не заявилася компанія "Паркінг +" — радника мера Харкова Володимира Чумакова, яка за останні три роки забрала у департаментів та комунальних підприємств міськради більше 2,11 мільярда гривень", — підкреслили в "Наших грошах".

Зараз нова фірма "Блек сі консорціум" бере участь в двох торгах в Дніпропетровській області на загальну вартість 990,06 мільйона гривень і одних — Кіровоградській на 447,98 мільйона гривень.

"Блек сі консорціум" зареєстрована 22 квітня. Її бенефіціарами є власники турецької компанії "Makyol", а директором — Василь Юрманович. Партнер турків в Україні — група Олександра Ярославського DCH. "Makyol" консультує її в питаннях бізнес-спільноти та управління проєктами.

В "Наших грошах" нагадали, що сьогодні Кернес і Ярославський знаходяться в хороших відносинах і обидва — в конфлікті з головою Харківської обласної державної адміністрації Олексієм Кучером.

До групи DCH входить Дніпровський метзавод, Харківський тракторний завод, Харківський аеропорт, готель "Харків Палас". Крім того, у Ярославського є акції в "Укртатнафті".

Нагадаємо, 762,18 метра дороги з шириною проїжджої частини 15 метрів і спільною велосипедно-пішохідною доріжкою в 4 метри побудують на ділянці від вулиці Мойсеївської до метромосту.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.