Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишній співробітник фіскальної служби обманом заволодів будинком під Харковом

Фото: Харьковская областная прокуратура 
Ексчиновник записав чужий будинок на цивільну дружину.

Обдурений чоловік жив в заміському будинку один.

Колишнього співробітника Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області та його дружину підозрюють у шахрайстві. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, співробітник ДФС збирав інформацію про самотнього чоловіка без постійного заробітку, який зловживав алкогольними напоями. Нетривалий час підозрюваний давав потерпілому незначні гроші, продукти і алкоголь, щоб увійти до нього в довіру. Колишній фіскал обіцяв самотньому чоловікові інше житло з кращими умовами і невеликими комунальними платежами.

"Ексчиновник, розуміючи, що можуть виникнути питання щодо декларування майна, вирішив залучити до плану свою цивільну дружину з метою запису будинку на неї і конспірації своїх незаконних дій. Пізніше потерпілий поінформував підозрюваного, що половина будинку разом із земельною ділянкою належать іншій людині. Колишній чиновник запевнив чоловіка, що всі питання будуть вирішені. Надалі подружжя отримало підроблену довіреність, виготовлену на території іншої держави, згідно з якою другий господар будинку нібито уповноважив продати його частину будинку", — розповіли в прокуратурі.

Фото: Харьковская областная прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура

Вони уточнили, зловживаючи довірою чоловіка, шляхом обману, колишній фіскал заволодів заміським будинком потерпілого і наніс йому збитків на суму понад 750 тисяч гривень, але фактично потерпілий грошей за житло не отримав.

2 лютого подружжю повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото: Харьковская областная прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.