Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Коли в Києві розглядатимуть питання нових виборів мера в Харкові (документ)

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
До Верховної Ради надійшли документи з Харківської міськради, але не всі.

Спочатку питання про призначення дострокових виборів має розглянути профільний комітет Верховної Ради, потім його можуть винести до сесійної зали.

У середу, 27 січня, Комітет ВР розгляне харківське питання. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань організації державної влади і місцевого самоврядування Андрій Клочко. Народний депутат Олександр Качура ( "Слуга Народу") попросив включити питання про призначення дострокових виборів у Харкові до порядку денного комітету 25 січня. Але Клочко відповів, що це питання заплановане на 27 число.

"За результатами мого звернення питання проведення виборів мера Харкова буде розглянуто Комітетом ВР з організації державної влади та місцевого самоврядування 27 січня", — повідомив Клочко в письмовій відповіді.

Як розповів помічник Качури в коментарі KHARKIV Today, зараз документи Харківської міськради знаходяться в підкомітеті з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії ВР. 25 січня відбудеться перше засідання комітету після новорічних канікул, а 26 січня — перший робочий день Верховної Ради України.

Документ: Telegram / Правда Качуры
Документ: Telegram / Правда Качури 

Нагадаємо, в кінці грудня 2020 року секретар Харківської міськради Ігор Терехов спрямував до Верховної Ради подання про проведення дострокових виборів у зв'язку зі смертю мера Геннадія Кернеса. 20 січня профільний комітет отримав документи, але виявилося, що в пакеті немає важливих довідок — копії свідоцтва про смерть мера і рішення Харківської міськради про взяття до відома факту смерті.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.