Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Китайські студенти в Харкові: паніки та цькування через коронавирус немає

Пабліки "госпіталізували" студента, а в гуртожитку кажуть: усе спокійно, немає навіть карантину.

Соцмережі Харкова спекулюють на темі коронавирусу. У вівторок, 3 березня, пабліки облетіло повідомлення про те, що студента з Китаю госпіталізували з коронавірусом.

Навчався хлопець нібито в Національному аерокосмічному університеті ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". Тих, хто з ним спілкувався, нібито також відправили на карантин.

Кореспондент KHARKIV Today вирушив у селище Жуковського і відшукав гуртожитки, в яких живуть студенти з Китаю. У будівлі  за адресою Електроінструментальний провулок, 6-а знаходяться відразу три гуртожитки ХАІ №10, 11 і 12. Чутки про вірус розвеселили студентів. Виходячи на перекур у двір гуртожитку, студенти обговорювали коронавірус із посмішкою. Кажуть, що китайці живуть разом з іншими  в гуртожитку і їх ніхто нікуди не відселяє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області запрацювала гаряча лінія для інформування про коронавірус

"Більшість із тих, хто живе в нас — індуси. Найменше — китайців і в'єтнамців. Живуть іноземці з нами, а вчаться окремо. Все спокійно і без паніки", — розповів KHARKIV Today студент-першокурсник другого факультету Владислав.

Китайців біля гуртожитку було, дійсно, небагато. Вони спокійно ходять по території без масок і спілкуються з іншими студентами. Про те, що когось госпіталізували з підозрою на коронавірус, навіть не чули.

Студентка ХАИ из Китая
Студенти з Китаю не читають харківські пабліки. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today

"Я про такий випадок чую вперше. Більш того — ні в кого з китайських студентів коронавирусу не було. Один з наших хлопців повернувся в Китай, але навіть з ним все гаразд, — розповіла студентка-китаянка факультету авіаційних двигунів ХАІ, що не захотіла називати своє ім'я.

Дівчина каже, що у виші навчається близько півсотні китайців, але ніяких утисків вони не відчувають. Більш того, відносно студентів з Піднебесної не діють ніякі карантинні обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові розкупили маски і пропонують вже в квітні злітати на китайський острів Хайнань

Пізніше інформацію про госпіталізацію спростували в самому університеті, у лікарні швидкої і невідкладної допомоги, а також у Харківській облдержадміністрації.

KHARKIV Today раніше писав про те, що має намір робити міська рада для профілактики коронавірусу. На боротьбу з інфекцією збираються витратити 14 мільйонів гривень. 

Про те, що китайських студентів з ХАІ госпіталізували через можливий контакт з носіями захворювання, повідомляли ще на початку лютого. У всіх шістьох іноземців діагноз не підтвердився.

Нагадаємо, перший випадок захворювання на коронавірус в Україні зафіксували 3 березня в Чернівецькій області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.