Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кисневі концентратори для харківських лікарень: митниця пропустила тільки частину вантажу

Частина концентраторів на невизначений термін залишилася на митниці, ще частина — вже їде до Харкова.

Коли інші концентратори зможуть приїхати до Харкова — залежить від імпортера.

Сьогодні вдень, 19 листопада, частина кисневих концентраторів для лікарень, де лікують хворих коронавірусом, вирушили до Харкова. На митниці завершили оформлення по одній з декларацій, представленій для розмитнення. Концентратори, зазначені ще в двох деклараціях, поки залишаються на митниці. Про це KHARKIV Today повідомили в прес-службі Київської митниці Держмитслужби.

"За двома деклараціями проведено митний огляд. Виявлено ряд неточностей при оформленні декларації. Імпортер може усунути неточності і подати нову декларацію на цей товар для оформлення", — пояснили в прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські лікарні отримали партію "Ремдесевіра" для лікування коронавірусу

Почати процес розмитнення заново на Київській митниці зможуть тільки після того, як декларант подасть нові виправлені документи. Поки ці концентратори знаходяться на митниці.

Нагадаємо, що 461 концентратор закупила міська рада Харкова через медустанови. Частину з них повинні передати до залізничних лікарень Харкова, де будуть лікувати хворих коронавірусом пацієнтів.

Раніше KHARKIV Today писав, що кисневі концентратори були заявлені до оформлення на двох митних постах Київської митниці. Для розмитнення були подані три декларації — одна у вівторок, 17 листопада, і дві — в середу, 18 листопада. На митниці стосовно їх оформлення виникли питання.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.