Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кінотеатри зможуть відновити роботу тільки з напівпорожніми залами

У Кабміні визнають, що відновлення роботи кінотеатрів з необхідним обмеженням може не мати сенсу для їх власників.

У Кабміні визнають, що відновлення роботи кінотеатрів з необхідним обмеженням може не мати сенсу для їх власників.

Кабінет Міністрів України розглядає можливість відновлення незабаром роботи українських кінотеатрів. Точної дати відкриття поки немає, проте відомо, що на першому етапі вони зможуть працювати з обмеженням у 30% заповнених місць в залі.

Як пише hromadske, цитуючи і. о. міністра культури і інформаційної політики Світлану Фоменко: "Ящо говорити про етапи виходу з карантину, то і в кінотеатрах, і в інших концертних залах будь-якої форми власності, в першу чергу, повинні бути дотримані ті вимоги, які затверджені Міністерством охорони здоров'я, і ​​диктують своїми протоколами медики. Тобто на першому етапі це можливе заповнення на 30% ".

Вона зазначила, що в першу чергу в кінотеатрах та концертних залах повинні дотримуватися вимог, затверджених Міністерством охорони здоров'я. Керівник відомства визнала, що такі умови можуть лише збільшити витрати на утримання залів, не принісши при цьому бажаних доходів.

Якщо говорити про всю культурну галузь, то і кінотеатрам, і концертним залам дозволять працювати на останньому етапі зняття карантинних обмежень. Припускають, що це буде 1 липня, але Фоменко зазначила, що в цій ситуації можуть виникнути нюанси.

KHARKIV Today раніше писав про те, що  в кінотеатрі Multiplex в "Дафі" спалахнула пожежа.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.