Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кіберполіція зловила трьох харків'ян на конвертації грошей в російських платіжних системах

Фото: киберполиция
Клієнтів зловмисники шукали в Інтернеті.

Харків'яни шукали клієнтів за оголошеннями на сайтах, з яких брали національну валюту за еквівалент в рублях на електронний гаманець російської платіжної системи.

Співробітники кіберполіції в Харківській області викрили трьох харків'ян у незаконному використанні електронних грошей. Про це повідомили в департаменті кіберполіції України.

Слідчі встановили, що чоловіки розмістили на українських сайтах оголошення про надання послуг з конвертації грошей і інших фінансових операцій за допомогою російських платіжних систем, які в Україні заборонені.

"Зазначені електронні платіжні системи використовуються у протиправній діяльності та "відмиванні" коштів, отриманих злочинним шляхом, в зв'язку з неможливістю відстеження їх походження правоохоронними органами", — відзначили в кіберполіції.

Клієнти перераховували кошти на банківські рахунки фігурантів в національній валюті і отримували еквівалент в російських рублях на електронний гаманець забороненої платіжної системи. Під час обшуків у харків'ян вилучили комп'ютерну техніку, термінали мобільного зв'язку та платіжні картки.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення чоловікам про підозру.

Як писав KHARKIV Today, харків'янин продавав бази даних митниці за криптовалюту.

35-річний харківський підприємець продавав бази даних митниці на тематичних хакерських форумах. За одну базу він брав 3000 доларів в криптовалюті.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.