Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Хто найбільше заробляє в Харківській області

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
У вересні в регіоні отримували від 5971 гривні до 10 666 гривень.

Найменше заробляли в кафе, магазинах і автомайстернях, найбільше — у видобувній промисловості.

Середня заробітна плата одного штатного працівника у вересні 2020 року склала 10 666 гривень. Це в 2,1 раза вище рівня мінімальної зарплати і на 8% більше середньої зарплати в серпні. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області. 

Найменш оплачуваною виявилася робота в сфері тимчасового розміщення та організації харчування — 5971 гривень, оптової і роздрібної торгівлі та ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів — 7561 гривня, надання інших видів послуг — 7766 гривень і операцій з нерухомим майном — 7986 гривень.

Найбільш оплачуваною стала праця в таких видах економічної діяльності — видобувна промисловість і розробка кар'єрів — 25 687 гривень, інформація та телекомунікації — 22 291 гривня, державне управління та оборона, обов'язкове соціальне страхування — 16 267 гривень, будівництво — 15 605 гривень, постачання електроенергії, газу, пара і кондиціонованого повітря — 13 833 гривень, фінансова і страхова діяльність — 13 645 гривень.

Как писав KHARKIV Today, харківські підприємці взяли найбільше доступних кредитів.

У вересні малі і середні підприємці за тиждень оформили кредитів на загальну суму 1 мільярд гривень. На першому місці за кількістю взятих кредитів виявилася Харківська область. Різко збільшилася кількість кредитів у Львівській області (друге місце), втратила лідерство Київська область (третє місце). В Одеській і Дніпропетровській областях кількість взятих кредитів зросла (четверте і п'яте місця відповідно).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.