Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Хто буде мером — не мені вирішувати": Аваков прокоментував майбутні вибори в Харкові

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Голова МВС не відповів на питання про те, чи спілкувався він з Кернесом в останні роки.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков приїхав до Харкова презентувати нову книгу про події 2014 року, зокрема, згадував про свої розмови з Михайлом Добкіним і Геннадієм Кернесом.

5 січня голова МВС в малому залі Харківської ОДА презентував видану в кінці 2020 року книгу — "2014. Миттєвості харківської весни". Він говорив про події того року і про розмови з Михайлом Добкіним і Геннадієм Кернесом.

Замість відповіді на питання — чи спілкувався міністр внутрішніх справ з Геннадієм Кернесом в останні роки і чи підтримуватиме Ігоря Терехова, якщо той балотуватиметься в мери, Аваков попросив поставити наступне питання. Про це повідомило "Суспільне". 

На уточнення, чому не хоче говорити на цю тему і внести ясність, він сказав, що не йому вирішувати, кого оберуть харків'яни.

"Я співчуваю родині пана Кернеса, ми з Кернесом пройшли непрості відносини і добре працювали, і погано працювали. І будь-яка смерть — це будь-яка людська трагедія. Я бажаю Харкову обрати гідного мера. Хто це буде — не мені вирішувати. Це вирішувати харків'янам", — пояснив голова МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшла книга Авакова про "російську весну" в Харкові  

Аваков назвав чутками домовленість між Офісом президента і його оточенням про максимальне відтягування виборів мера в Харкові, оскільки ті можуть бути невигідні секретарю Харківської міськради Ігорю Терехову.

"Яка домовленість? Домовленість у нас є голосування в Раді — обласній раді, міській раді, що публічно. Все інше — чутки", — повідомив міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, про участь в мерських виборах заявив Михайло Добкін. Він каже, що бачить в Ігорю Терехові конкурента тільки в одному випадку — якщо його дійсно підтримає команда міністра внутрішніх справ Авакова, яку він вважає "головним суперником" у майбутній кампанії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.