Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Хотіли кімнату-музей з кепками Кернеса, але передумали: що буде з готелем "Національ"

Ресторан в готелі "Національ" закрили ще в минулому році, постояльців приймають до кінця місяця.

У готелі "Національ", де протягом багатьох років жив і працював п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес, хотіли зробити кімнату-музей з кепками і окулярами міського голови. Однак цим планам не судилося збутися.

До 31 січня в готель можна заселитися, зараз всі 100 номерів пустують. Цивільна дружина покійного мера Оксана Гайсинська продає будівлю готелю "Національ", розташовану на проспекті Науки, 21.

На сайті готелю "Національ" не можна забронювати номери на дати, починаючи з лютого. Але сервіси інтернет-бронювання Booking і Agoda дають можливість зробити бронь на добу — з 31 січня по 1 лютого.

Кореспондент KHARKIV Today відправився в готель, щоб дізнатися, чи можна там заселитися. На вхідних дверях висять два оголошення: "Обмінник обслуговує по одній людині" і "Вхід з іншого боку, приносимо вибачення за незручності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехова просять зібрати позачергову сесію, щоб визнати смерть Кернеса

Через ці двері можна увійти в готель, біля входу відвідувачів зустрічають двоє охоронців в чорних масках. Вони ствердно відповіли на питання про роботу "Націоналю" і попросили пройти до ресепшен. Хол готелю — порожній, освітлення в ньому тьмяне. По дорозі до стійки адміністрації стоїть стіл, накритий червоною тканиною, на ньому — чорно-білий портрет Геннадія Кернеса з чорною стрічкою і дві гвоздики.

На ресепшен нас зустріла адміністратор: привітна блондинка середніх років в футболці з фотографією п'ятого мера Харкова. Вона сказала, що в зв'язку з продажем готелю номер можна забронювати тільки до кінця січня: "Всі номери вільні, заселення можливе хоч зараз".

.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сини Кернеса зажадали його реабілітації в суді

Ціни на номери в "Націоналі" такі: від 900 гривень за стандартний і до 2200 гривень за люкс підвищеної комфортності.

Раніше в готелі працював ресторан, гостей приймали у великому залі, розрахованому на 150 осіб і "Квітковому", де могли розміститися 25 осіб.

Ми поспілкувалися із співробітником "Націоналю", він розповів, що ресторан закрили ще в грудні 2020 року, до похорону мера Харкова. Наприкінці року про продаж готелю попередили і орендарів приміщень, їм дали місяць на пошук нових приміщень. В основному, там здавали місця для beauty-сфери.

"Вдова Кернеса після його смерті майже миттєво звільнила 60 осіб персоналу, тому що готель був збитковим. Будівлю продадуть під знесення. Не знаю щодо фундаменту і планування, але готель будуть демонтувати. У планах було залишити "Національ", ходили чутки про казино, там хотіли зробити кімнату-музей з кепками і окулярами Геннадія Кернеса, але на жаль ... ", — нарікає співрозмовник.

Номер Геннадия Кернеса в "Национале". Скрин: Видео
Номер Геннадія Кернеса в "Націоналі". Скрін: Відео

24 грудня було 40 днів з дня смерті Геннадія Кернеса, тоді його колишня дружина Галина Привалова розповіла в своєму Instagram, що цього дня до готелю прилетів голуб, вона зняла його на відео і залишила в закріплених Stories. Птаху насипали зерна і дали води.

Геннадий Кернес в "Национале". Фото: "Украинская правда"
Геннадій Кернес в "Націоналі". Фото: "Українська правда"

Нагадаємо, в кінці грудня минулого року друг Геннадія Кернеса Павло Фукс зізнався, що порадив родині п'ятого мера Харкова продати "Національ", оскільки це збитки і сумні спогади.

Як писав KHARKIV Today, п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня в берлінській клініці "Шаріте". Він зміг здолати коронавірус, але не впорався з ускладненнями, викликаними захворюванням. Геннадія Кернеса поховали 23 грудня на Алеї почесних харків'ян міського кладовища №2.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.