Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янка увійшла до трійки кращих арбітрів у світі за десятиліття

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики відзначила заслуги харків'янки.

До трійки кращих спортивних суддів увійшли Катерина Монзуль, Естер Штаублі і Бібіана Штайнхаус.

Харків'янка Катерина Монзуль посіла третє місце в рейтингу кращих арбітрів-жінок за останнє десятиліття, який склала Міжнародна федерація футбольної історії і статистики IFFHS. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації.

"До реєстру увійшли тільки рефері, які хоча б раз потрапляли до ТОП-20 відповідного голосування. Суддя, яка займала перше місце, отримувала 20 очок, друге — 19 очок, третє — 18 очок", — пояснили в ХОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Монзуль судила футбольний матч Ліги націй

Згідно рейтингу, Катерина Монзуль отримала 124 бали, її віднесли до третьої позиції. Арбітр з Швейцарії Естер Штаублі заробила 135 балів і посіла друге місце. На першому місці опинилася Бібіана Штайнхаус з Німеччини, якій присудили 171 бал.

Нагадаємо, 39-річна Катерина Монзуль — українська футбольна арбітрка, перша жінка-суддя, яка потрапила до елітної категорії суддів ФІФА. Була провідною арбітркою в українській Прем'єр-лізі. У квітні 2016 року увійшла в історію українського футболу як перша жінка — головний суддя матчу прем'єр-ліги чемпіонату України з футболу серед чоловіків.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.