Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янину, який захопив у заручниці жінку і поранив поліцейського, загрожує довічне ув'язнення

Фото: прокуратура
Звинувачення на нападника направлено до суду.

Після поранення капітана поліції Олександра Гіцелєва прооперували в Інституті невідкладної хірургії. Зараз він повернувся до виконання своїх обов'язків.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який взяв у заручниці жінку і поранив поліцейського. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Слідчі склали акт за частиною 1 статті 147 (захоплення заручників) та статтею 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує ув'язнення від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, инцидент стався 24 грудня 2019 року. Мешканка Немишлянського району відвела дитину в дитячий садок і поверталася додому, коли на неї накинувся незнайомий і приставив ніж до горла. Чоловік заявив, що тепер вона — його заручниця. Перехожі швидко викликали на місце поліцію.

Від поліцейських, які прибули на місце,  чоловік зажадав в обмін на заручницю негайної зустрічі зі своїм знайомим. Начальник карного розшуку районного відділу поліції Олександр Гіцелєв запропонував себе для обміну на заручницю. Тоді зловмисник відпустив жінку, поліцейський тягнув час, став розмовляти з ним. Після цього оперативник кинувся на чоловіка, але він встиг нанести удар ножем.

Після того, як харків'янина затримали, він розповів, чому напав на незнайомку. Напередодні зловмисник випивав зі своєю приятелькою, і вона поскаржилася на чоловіка, який в той час знаходився в лікарні. Жінка розповіла, що чоловік її принижує і постійно затіває сварки. Товариш по чарці пообіцяв покарати кривдника і не придумав нічого кращого, ніж напасти на незнайому перехожу і зажадати від поліції обміняти її на чоловіка товаришки по чарці.

Як писав KHARKIV Today, 30 січня 2020 року в Києві нагородили вогнепальною зброєю поліцейського Олександра Гіцелєва, який врятував заручницю і отримав поранення. А 6 лютого капітан поліції отримав почесну відзнаку Харківської обласної ради "Слобожанська слава" і документи на двокімнатну квартиру.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.