Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янин купував автомобілі за фальшиві гроші

Двоє продавців отримали підробку.

Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

19 серпня 32-річному харків'янину вручили підозру про незаконне придбання автомобілів за підроблені купюри. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Ще в квітні до поліцейських звернувся житель Дергачівського району та повідомив, що невідомий купив у нього "ВАЗ-2106", однак заплатив за нього підробленими 600 доларами. Пізніше з'явився ще один потерпілий — житель Дергачів продав тому ж чоловікові "ВАЗ-2106" за 500 доларів, які теж виявилися підробкою.

Поліцейські встановили особу зловмисника — це 32-річний раніше судимий харків'янин. Однак він запевняє: гроші обміняв у невідомого, серед них виявилися підробки.

"Надалі під приводом придбання автомобілів збув підроблену іноземну валюту", — відзначили в поліції.

Чоловіка підозрюють ч. 1, ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей) і ч. 1, ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.