Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни вийшли на акцію в підтримку Стерненка

Акція "Free Sternenko" проходить під стінами Харківської ОДА.

Сергія Стерненка засудили до семи років позбавлення волі.

Увечері, 23 лютого, небайдужі харків'яни, які вважають вирок Сергію Стерненку несправедливим, зібралися в центрі міста, щоб підтримати одесита. Активісти називають вирок політичним рішенням.

"Ми проти правового свавілля, який існує у нас в країні. Впевнені, що наша акція допоможе Сергію. Сьогодні оголошено не вирок Стерненку, а вирок правосуддю в нашій країні", — говорять учасники акції.

Небайдужі скандували: "Свободу Стерненку" і тримали в руках плакати з фотографіями одесита.

"Сьогодні посадили Стерненка, завтра можуть посадити кожного з нас. Вирок незаконний", — говорять харків'яни, які прийшли на площу.

У ході акції учасники запалили жовто-блакитні фаєри, заспівали Гімн України і ходили з плакатами в руках по пішохідному переходу на Сумській. Рух не перекривався.

Стерненко, акция
ФОТО: KHARKIV Today 

Подібні акції відбулися більш ніж в десяти регіонах України.

За інформацією відділу комунікації поліції Харківської області, на акцію прийшли близько 130 харків'ян, порядок охороняли 20 правоохоронців.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Його звинувачують у викраденні колишнього депутата Сергія Щербича в 2015 році. Суд постановив взяти під варту Стерненка в залі суду. Він не згоден з вироком і заявив, що суддя написав виправдувальний вирок, але через тиск генерального прокурора Ірини Венедіктової і заступника голови Офісу президента Олега Татарова суддя написав обвинувальний вирок. Стерненко додав, що буде подавати апеляцію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.