Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни вийдуть на захист української мови

Акція пройде в четвер, 16 липня, під Харківською ОДА. Аналогічна відбудеться в Києві під Верховною Радою.

Законопроект нардепа Максима Бужанського Верховна Рада може розглянути вже у цю п'ятницю.

У четвер, о 9:00, під стінами ХОДА в Харкові відбудеться акція "Руки геть від мови" проти розгляду Верховною Радою законопроекту №2362. Ініціаторами акції стали організація "Світанок", а також партії "Європейська солідарність" і "Демократична сокира".

"Слуги народу" і ОПЗЖ 16 липня хочуть протягнути в парламенті антиукраїнський законопроект 2362 "слуги народу" Бужанського, мета якого — тотальна русифікація української освіти", — йдеться в повідомленні "Демсокири".

"У стилі Путіна робити якусь гидоту до ювілейних дат, "слуги" хочуть зробити подарунок Кремлю до 30-ї річниці Декларації про державний суверенітет України та першої річниці чинного закону про мову", — йдеться в повідомленні партії.

Аналогічна акція пройде в цей же час під стінами Верховної Ради в Києві. Про це написав народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович.

"16 липня — всі під Верховну Раду! Тільки що з подачі фракції "Слуга народу" голова ВР Разумков доручив поставити в розклад засідання парламенту на четвер антиукраїнський законопроект 2362 "слуги народу" Бужанського, мета якого — тотальна русифікація української освіти", — написав В'ятрович в Facebook.

Йдеться про законопроект авторства нардепа "Слуги народу" Максима Бужанського. Цей документ був зареєстрований в парламенті 31 жовтня 2019. Він передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту і переносить з 2020 року на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою. Також законопроект дозволяє викладати "кілька навчальних предметів" російською мовою в усіх школах.

Увечері 13 липня голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що законопроект, швидше за все, розглянуть в п'ятницю.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.