Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни понад 15 років виборюють право на приватизацію житла

Представники "Європейської солідарності" хочуть допомогти харків'янам у вирішенні проблеми.

До "Європейської Солідарності" звернулися мешканці гуртожитку на Селянській, 25 стосовно неможливості скористатися правом передачі до комунальної власності цієї будівлі. Люди мешкають тут десятиліттями, власним коштом привели напівзруйновану будівлю до належного стану, але і досі не мають права приватизувати це житло.

"Гуртожиток знаходиться на балансі учбового закладу, директорка якого категорично протидіє тому, щоб ця будівля була передана до комунальної власності. Місто не заперечує цьому, заперечує лише одна-єдина людина", — повідомила голова Харківської територіальної організації Ірина Фріз.

"Це саботаж і небажання передавати гуртожиток до рук комунального господарства. Люди багато років живуть в такому стані, тому що влада просто забула про цю будівлю", — коментує волонтер, представник "ЄС" Олег Абрамичев.

12 жовтня заплановано чергове судове засідання у справі, яка тягнеться роками. "Європейська Солідарність" переймається житловим питанням мешканців міста, тому бере ситуацію під свій контроль.

"Ми будемо звертатися до правоохоронних органів щодо перевірки, в який спосіб утримується на балансі цей гуртожиток, як відбувається забезпечення мешканців усім необхідним, чому їм перешкоджають скористатися законним правом приватизації та на яких підставах порушується чинне законодавство", — пообіцяли в "ЄС".

гуртожиток

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.