Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни будуть отримувати карантинну тисячу до 25 червня

Виплати будуть безкоштовно доставляти співробітники "Укрпошти".

Доставляти допомогу будуть із 4-го по 25-е число кожного місяця.

Грошову допомогу в розмірі 1000 гривень пенсіонери, чия пенсія не перевищує 5000 гривень, і інші категорії громадян отримають до 25 червня 2020 року. Про це повідомляє газета "Урядовий кур'єр".

В даний час виплата по цій допомозі де-факто відстрочена на 9 днів, оскільки період виплат в Україні закінчується 25 числа поточного місяця і починається тільки 4 числа наступного місяця. Але завдяки змінам, в разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги протягом п'яти календарних днів, співробітники "Укрпошти" доставлять гроші додому.

"Один з основних пріоритетів роботи "Укрпошти" на час пандемії — не тільки розвиток бізнесу, а, перш за все, забезпечення громадян необхідним, зокрема доставкою пенсій та інших виплат. Тому ми ініціювали відповідні зміни в порядок виплати одноразової допомоги, щоб люди отримали гроші вже зараз", — заявив під час засідання уряду міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Прес-служба Міністерства інфраструктури нагадує: "відповідно до постанови КМУ від 01.04.2020 №251 "Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році" у зв'язку з негативними наслідками поширення COVID-19 в Україні для окремих категорій населення передбачена виплата одноразової грошової допомоги в 1000 грн. Її зможуть отримувати окремі категорії пенсіонерів, особи з інвалідністю з дитинства, діти з інвалідністю та одержувачі різних видів державної соціальної допомоги ".

При цьому допомога буде безкоштовно доставлятися під час виплатного періоду, який для пенсій встановлений з 4 до 25-е число три місяці поспіль — до 25 червня 2020 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.