Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янам покажуть фільми, зняті без монтажу

У Харкові провели конкурс короткометражних фільмів, знятих одним кадром. 14 лютого покажуть кращі роботи і нагородять переможців.

Організатори запевняють: конкурс "Один кадр  — один фільм", який придумали в Харкові, не має аналогів ні в Україні, ні за кордоном.

Конкурс фільмів, протяжністю до трьох хвилин, знятих без монтажу, присвячений пам'яті режисера Дмитра Головачова, який пішов з життя в минулому році. Придумали його колеги режисера по викладанню на кафедрі медіакомунікацій ХНУ імені Каразіна.

"Одна з умов конкурсу — зняти фільм без єдиної монтажної склейки, одним кадром. Треба схопити всю тривалість життя, не розрізаючи її на фрагменти, кліпи, і зняти це одним кадром, щоб була і зав'язка, і розвиток дій, і кульмінація. Конкурсів подібного кіно не існувало не тільки в Україні, але і в світі. У цьому році на конкурс представили 25 робіт, вибрати переможця було дуже складно ", —розповіла організатор заходу Лідія Стародубцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскар-2020: лучшие фильмы прошлого года по версии киноакадемии США

За словами однієї з учасниць конкурсу, студентки Ольги Будник, її фільм про сучасну історію кохання чоловіка і жінки.

"Вони все своє життя жили в одному під'їзді, але зустрілися випадково в ліфті і зрозуміли, що подобаються один одному. Я знімала на телефон і для мене це було важко, бо треба було вдаватись до різних викрутасів, щоб не засвітити себе в ліфті, або бігати по сходах і  викликати ліфт ", — пояснила учасниця конкурсу.

Організатори уточнили, "Один кадр — один фільм" став конкурсом молодого кіно, оскільки його учасники — студенти з Харкова і Львова. Фіналістів конкурсу відберуть за двома критеріями: оригінальність драматургії і якість виконання. Призерам обіцяють не тільки дипломи, а й грошові винагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клип с масками от харьковского дизайнера набрал более 2,5 миллионов просмотров

14 лютого, крім церемонії нагородження, заплановано показ семи кращих фільмів, знятих одним кадром. Харків'яни зможуть побачити роботи о 15:15 у Північному корпусі університету (площа Свободи, 6, аудиторія 361).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.