Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'ян запрошують на виставку інсталяцій художниці зі Львова

Фото: Instagram / Василина Буряник
На виставці покажуть інсталяції з нейлону.

Львівська художниця Василина Буряник їде до Харкова, щоб презентувати свою виставку Nude про подібність спустошених природних ландшафтів і беззахисності людського тіла. 

З 10 липня роботи можна буде побачити в Харківській муніципальній галереї. До створення проекту художницю наштовхнули пейзажі Карпат, що перетворилися на пустелю через вирубку лісів. У Nude Василина Буряник проводить паралелі між людським тілом і природою, натякаючи, що вони тотожні, взаємопов'язані і однаково вразливі. Всю серію робіт вона вперше покаже в Харкові. До цього тільки одна з картин виставлялася в галереї мистецтв "Лавра" на виставці "Навколишнє середовище. Маніфест 2020". Щоб потрапити в експозицію Василина Буряник пройшла конкурс, де змагалися 300 українських художників і художниць.

За допомогою друку, аплікації, вишивки і вогню художниця створює образи на прозорому нейлоні. Накладаючи шари текстилю, вона досягає прозорості та взаємодії різних елементів в одному місці — через панораму природи проглядає шкіра людини. Течії і струмки здаються судинами або нервовими закінченнями. Ззаду роботи підсвічені, щоб посилити взаємодію різних шарів, автор називає це ефектом рентгена.

"Більшість моїх робіт пов'язані з екологією, зі зникненням лісів, тварин. Колись давно тварина була центральним елементом міфів, казок, релігій, природа була частиною людського життя, а людина відчувала себе частиною природи. Сьогодні ж ми ставимося до неї по-споживацьки, витісняємо її з фольклору, думок, почуттів", — розповіла Василина Буряник.

Виставка триватиме до 29 липня. Харківська муніципальна галерея працює щодня, крім неділі з 11:00 до 19:00. Вхід вільний (вулиця Чернишевського, 15).

Раніше KHARKIV Today писав, що на вулицях Харкова встановили незвичні музичні інструменти. Розписані відомими харківськими художниками і дизайнерами піаніно з'явилися біля "Дзеркального струменя", біля пам'ятника Тарасу Шевченку, в Саржиному яру і навіть в аеропорту. Зіграти на піаніно може кожен бажаючий.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.