Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'ян найбільше хвилює безробіття і війна

Мешканці Харківської області назвали головні проблеми України.

Війна, безробіття і відсутність якісної медицини — головні проблеми України за версією харків'ян.

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування в Харківській області. Серед іншого, у респондентів поцікавилися, що вони вважають головною проблемою для України і для себе особисто. 53% назвали найважливішою проблемою країни військовий конфлікт на Сході. 39% опитаних назвали такою безробіття, а 36% вважають головною української бідою неякісне медичне обслуговування.

Важливими проблемами жителі області назвали низькі зарплати і пенсії, а також корупцію. А ось епідемія коронавірусу хвилює небагатьох: тільки 9% вважають її однією з головних проблем. Найвищий відсоток стурбованих коронавірусом — в молодшій віковій групі (до 29 років) і серед забезпечених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Мешканці Харківської області розповіли, за кого будуть голосувати на виборах

Коли ж соціологи запитали про те, що респонденти вважають великою проблемою для себе особисто, відповіді помінялися. Половину харків'ян і жителів області найбільше турбує маленька зарплата або пенсія. Однаково хвилюють респондентів погане медичне обслуговування і підвищення тарифів на послуги ЖКГ (по 35%), а ось військовий конфлікт, як і безробіття, серед головних особистих труднощів назвали тільки 24% учасників опитування.

У відповідях простежується різниця між настроями різних вікових та майнових груп. Молодих респондентів більше хвилює безробіття і корупція, тих, хто старше 60 років, — маленькі пенсії, високі тарифи і інфляція. Ті, хто зарахував себе до бідних, стурбовані цінами, тоді як забезпечену категорію респондентів більше хвилює конфлікт на Сході, корупція і несприятливі умови для бізнесу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.