Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську медакадемію приєднають до медичного університету

Документ про реорганізацію підписав Денис Шмигаль.

Харківську медичну академію післядипломної освіти шляхом реорганізації приєднають до Харківського медичного університету.

Розпорядження про реорганізацію ХМАПО 8 лютого підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Всі одержувачі освіти, а також інші особи, які навчаються у ХМАПО, продовжують навчання в Харківському національному медичному університеті", — сказано в документі.

Всі витрати, пов'язані з процесом реорганізації, повинен покрити державний бюджет і МОЗ.

ХМАПО існує 80 років.

"Академія є одним з найпотужніших в Україні вищих навчальних закладів, яка проводить всі види післядипломної освіти для лікарів України, країн СНД і далекого зарубіжжя. Академія — унікальний в Україні за своїм профілем вищий навчальний заклад післядипломної освіти, який готує фахівців за наступними напрямками: первинна спеціалізація (інтернатура) з 48 спеціальностей, вторинна спеціалізація з 70 спеціальностей, тематичне удосконалення, передатестаційна підготовка та стажування майже за всіма лікарськими спеціальностями", — сказано на офіційному сайті академії.

У ХМАПО працюють близько 140 професорів і 500 наукових співробітників, обов'язки ректора виконує Олександр Сердюк. В кінці січня голова Харківської облради приїжджав до ХМАПО, де ректор озвучував пропозицію щодо реорганізації — створити Слобожанський медичний університет, в структурі якого був би коледж, інститут і інтернатура.

До речі, одну з кафедр в Академії очолює колишній головний лікар онкоцентру Юрій Винник, якого у 2017 році затримали за отримання хабара в ХМАПО.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.