Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську компанію оштрафують на 10 мільйонів гривень за плагіат "цитрамону"

Штраф заплатить фармакологічна компанія "Здоров'я".

Упаковки "Цитрамону" у харківської і київської фірм збігаються в оформленні. Антимонопольний комітет з'ясував, що друга почала використовувати його раніше.

Фармацевтичну компанію "Здоров'я" (Харків) оштрафують на 10 191 000 гривень за те, що вона використовувала оформлення упаковки таблеток "Цитрамон-Здоров'я", як у конкурента — фармфірми "Дарниця" (Київ). Про це повідомили в Антимонопольному комітеті України.

Раніше до Антимонопольного комітету звернулася "Дарниця" з заявою про порушення. В аптеках представники київської фармфірми знайшли таблетки "Цитрамон", упаковка яких схожа на їх продукт. Однак першими використовували таке оформлення в "Дарниці".

Цитрамон

"В ході розгляду справи Комітет встановив, що фармацевтична фірма "Дарниця" раніше, ніж фармацевтична компанія "Здоров'я" почала використовувати відповідне оформлення упаковки для свого товару", — пояснили в АМКУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два молочних заводи в Харківській області оштрафували на 25 мільйонів гривень

"Дарниця" рекламувала свій "Цитрамон" в такій упаковці по телебаченню, у друкованих засобах масової інформації, на радіо і в Інтернеті, що сформувало "позитивний імідж продукту".

"Комітет проаналізував матеріали справи і дійшов висновку про можливість сплутання двох упаковок "Цитрамону" та наявності порушень в діях фармкомпанії "Здоров'я", — підсумували в АМКУ.

Також зазначається, що справу розглядали в судах, проте не вказано, в яких саме. Судді встановили, що упаковки дійсно схожі і фармакологічна компанія "Здоров'я" порушила статтю 4 Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" (неправомірне використання позначень).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.