Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську компанію Фірташа оштрафували за дорогий газ в балонах

Компанія є монополістом на ринку і завищувала ціни на газ.

Троє судів оцінювали правомірність рішення Антимонопольного комітету про накладення штрафу на "Харківрегіонгаз". Компанію зобов'язали відшкодувати гроші державі.

ТОВ "Харківрегіонгаз" оштрафували на три мільйони гривень за продаж зрідженого газу для населення в балонах за завищеними цінами, — пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Лігу антитрасту".

Ще в липні 2019 року тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету встановила, що "Харківрегіонгаз" з вересня по грудень 2015 року, а також в 2016-2018 роках займав монопольне становище на ринку послуг з продажу скрапленого газу для населення в балонах.

"Харківрегіонгаз" включав завищені експлуатаційні витрати в ціну реалізації газу. За зловживання монопольним становищем на компанію було накладено штраф в розмірі трьох мільйонів гривень", — сказано в повідомленні.

Однак компанія з таким рішенням не погодилася і оскаржила його в Господарському суді Києва. Суддя порахував, що Антимонопольний комітет виніс правомірне рішення.

Потім "Харківрегіонгаз" пішов до Північного апеляційного господарського суду, який знову залишив рішення першої інстанції без змін. 21 вересня Верховний суд залишив касаційну скаргу "Харківрегіонгазу" без розгляду. Тепер "Харківрегіонгаз" повинен заплатити тримільйонний штраф до державного бюджету.

Як відзначили в "Наших грошах", "Харківрегіонгаз" контролює мережу автогазозаправних пунктів в Харківській області (понад 20 об'єктів реалізації із загальним річним показником понад 6 тисяч тонн) і торгує зрідженим газом оптом і в роздріб.

Як писав KHARKIV Today, "Харківгаз" оштрафували на 850 000 гривень за неіснуючі обсяги в платіжках.

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики, оштрафувала "Харківгаз" на 850 000 гривень. Під час перевірок фахівці комісії встановили на прикладі семи харківських квартир, що з 1 жовтня по 31 грудня 2018 року харківський постачальник нарахував суму за 3 443,06 кубометрів газу, а зверху додав ще суму за 220 кубометрів газу. В результаті таких махінацій з обсягами були виставлені рахунки майже на дві тисячі гривень більше.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.