Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський суддя задекларував два мільйони гривень зарплати після звільнення

Фото: Ґрати
Віктор Цилюрик подав декларацію після звільнення.

Навесні минулого року Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення Віктора Цилюрика, причиною стала його заява про відставку. Суддя подав декларацію після звільнення.

Віктор Цилюрик на посаді судді Харківського апеляційного суду заробив у 2020 році 2 060 910 гривень зарплати. Це стало відомо з декларації після звільнення, яку Цилюрик опублікував на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

Відзначимо, в червні 2020 року Цилюрик подав декларацію перед звільненням з Харківського апеляційного суду. Вона охоплювала період з 1 січня по 29 травня 2020 року, за ці п'ять місяців була також вказана зарплата в розмірі 2 060 910 гривень.

Згідно з декларацією після звільнення, в 2020 році дохід Цилюрика також склали 835 291 гривень довічного грошового утримання та 11 197 гривень відсотків за мобільні заощадження. Тож, загальна сума доходу в минулому році становила 2 907 398 гривень.

На банківських рахунках Цилюрик зберігає 4479 гривень, 140 012 гривень, 600 000 гривень та 15 139 гривень. Разом з дружиною накопичив 120 000 гривень готівкою. Загальна сума заощаджень становить понад 879 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд в Харкові знову переніс засідання у справі експрокурора Марченка

Нових придбань Цилюрик не робив. У нього є гараж і квартира в Харкові, право спільної власності на квартиру в Харкові і право користування на іншу квартиру в Харкові. Своїх машин в декларації Цилюрик не вказав, у нього є право управління автомобілем Toyota Land Cruiser Prado 2008 року випуску, придбаному в 2016 році Марією Цилюрик.

Як писав KHARKIV Today, 28 травня на засіданні Вищої ради правосуддя прийняли рішення про звільнення чотирьох суддів Харківського апеляційного суду — Ірини Коваленко, Ігоря Бровченка, Віктора Цилюрика і Антоніни Овсяннікової.

Причиною стали їхні заяви про відставку.

Віктор Цилюрик займався кримінальними справами. Він був у складі у колегії суддів у кримінальному провадженні про держзраду, де підозрювали ексголову Холодногірської адміністрації Максима Мусєєва, і про службову недбалість, в якій підозрюється "чорний" лісоруб Віктор Сиса. Також він вів справу про ДТП, де загинув мотоцикліст Олег Корецький.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.