Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківській області не дозволяють послаблювати карантин третій день поспіль

Наш регіон перевищує норму, встановлену МОЗ, по одному з критеріїв.

Харківська область в числі десяти регіонів, де критерії, потрібні для пом'якшення карантину, вище норми.

Станом на 12 серпня в нашому регіоні перевищує норму відсоток виявлення захворюваності коронавірусом. Це означає, що карантин послаблювати не можна. Дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

На сайті МОЗ зазначено, що в Харківській області вище норми критерій виявлення захворюваності (13,48% при нормі не більше 11%). Нормальними вважаються динаміка зростання (12,02% при нормі не більше 10%), завантаженість ліжок (28,86% при нормі не більше 50%) і охоплення тестуванням (76,70 на 100 тисяч чоловік при нормі не менше 24 на 100 тисяч).

Крім Харківської області, карантин не можуть послабити в Києві, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській та Чернівецькій областях.

З початку пандемії коронавірусу в нашому регіоні підтвердили 5170 діагнозів. В тому числі, 150 людей померли і 2552 — одужали.

Нагадаємо, в Україні введуть один критерій, необхідний для послаблення карантину, замість чотирьох. Регіони планують ділити на зони за кількістю хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів.

Таблица: МОЗ
Таблиця: МОЗ

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.