Харківський музикант назвав причину рідкісного захворювання очей

Після операції Сергію Бабкіну дозволили виступати без затемнених окулярів.

Лікар харківського музиканта Сергія Бабкіна вважає, що до відшарування сітківки могла привести стара травма. Він згадав — 11 років тому на його ліве око впав мікрофон. 

На початку лютого Сергію Бабкіну зробили операцію на лівому оці. Медичну допомогу йому надали у  Відні (Австрія). Харківський музикант згадав про стару травму, яка могла привести до рідкісного захворювання очей. Про це він розповів "Світському життю".

"Могло дати ускладнення, як сказав лікар, який проводив операцію у Відні, удар, був удар в ліве око, сильний удар. Це було 11 років тому. Мікрофон. Я падав на спину, з гітарою кричав, я бачив, що він поруч і прямо мені в ліве око. Я не думав, що це призведе до такого через 11 років, але він так сказав. Це був удар, я не вважаю, що це якісь там віруси, інфекція. Це просто удар, стара травма, відшарування сітківки", — пояснив Сергій Бабкін.

З моменту операції минуло більше тижня і лікар дозволив йому зняти затемнені окуляри.

"Вчора я був в окулярах після операції. Сьогодні [12 лютого — ред.] вже сьомий день після операції, написав лікарю: чи можу я виступати без окулярів? Він написав — шановний Бабкін Сергій, сьогодні ви можете спокійно виступати на сцені без окулярів, я дозволяю", — повідомив музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабкини перемогли коронавірус

За словами Бабкіна, операція обійшлася йому в 2700 євро.

Нагадаємо, в кінці січня Сергію Бабкіну діагностували рідкісне захворювання очей. Операцію в Україні провести не можна було і музикант чекав, поки відкриють кордони. На початку лютого він вилетів до Відня, де його прооперували.