Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський міськвиборчком відмовився розглядати питання про перенесення першої сесії міськради

Фото: Константин Чегринский / KHARKIV Today
Перша сесія міськради VIII скликання, як і планувалося, пройде 9 грудня.

У комісії не вистачило голосів для того, щоб внести це питання до порядку денного.

Харківська міська виборча комісія під час засідання в п'ятницю, 4 грудня, відмовилася поставити на порядок денний питання про перенесення першої сесії міськради з 9-го на 16 грудня. "За" винесення питання проголосувало дев'ять членів комісії при необхідних мінімум десяти.

Рішення про те, щоб провести сесію 9 грудня міська ТВК прийняла 2 грудня. Розглянути питання про перенесення вимагали деякі члени виборчої комісії, які і написали відповідну заяву. Йдеться про представників "Солідарності жінок України", "ОПЗЖ", "Всеукраїнського об'єднання "Громадський контроль","Національно-демократичного об'єднання "Україна" і "Нових облич".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Кернеса розповів, коли мер повернеться до Харкова

Свої наміри вони пояснили, зокрема, тим, що не всі члени ТВК були сповіщені про порядок денний засідання, яке відбулося 2 грудня. Також в постанові від 2 грудня були технічні помилки. Заявники зазначили, що завдяки перенесенню першої сесії комісія мала б час для перевірки та приведення документації про реєстрацію обраних депутатів у відповідність з виборчим законодавством.

При цьому комісія проголосувала "за" те, щоб виправити наявні технічні помилки.

KHARKIV Today раніше писав про те, що харківська ТВК призначила дату першої сесії міськради нового скликання. Йдеться про середу, 9 грудня.

Пізніше директор департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко заявив, що мер Харкова Геннадій Кернес не зможе повернутися до Харкова до 9 грудня.

"З нами ніхто цю дату (9 грудня) не обговорював. Це рішення виборчої комісії. Ми планували, що сесія відбудеться ближче до 20 грудня. На 9-е він точно не встигає, я так розумію", — пояснив Сидоренко.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.