Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський інтернат хоче поставити "золотий" паркан

Фото: "Харьковский антикоррупционный центр"
Іншим установам аналогічний паркан коштував в п'ять разів менше.

Інтернат планує замінити 273 метри металевої огорожі.

Міська школа-інтернат №14 в Харкові планує витратити на ремонт паркану 5,65 мільйона гривень. Про це в понеділок, 7 грудня, повідомив "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на Prozorro.

Йдеться про установу, що знаходиться на вулиці Артема Веделя, 7. Планується замінити 273 метри паркану, який складається з сітчастих металевих панелей висотою до 2,2 метра. Також замінять три хвіртки і двоє двостулкових воріт з установкою металевих стовпів, вивезуть будівельне сміття.

"Викликає великий подив очікувана вартість, яку виставила школа-інтернат №14 на капітальний ремонт паркану. Наприклад, управління освіти адміністрації Новобаварського району протягом 2018-2020 років замовляло капітальний ремонт паркану різних шкіл і дитячих садків, територія яких приблизно така ж, як і територія школи-інтернату №14", — пише "ХАЦ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивний майданчик для курсантів в Харкові зібралися ремонтувати за завищеними цінами

Для порівняння, раніше школа №137 в Новобаварському районі (вул. Конотопська, 48) зробила капітальний ремонт 252 метрів такого паркану і частини покрівлі стін всього за 861,2 тисячі гривень. Вартість однієї металевої конструкції-огорожі довжиною в 2,2 метра і висотою в 2-2,7 метра в кошторисі склала 1785-2100 гривень.

На сьогоднішній день, за даними "ХАЦ", вартість одного метра металевого паркану заввишки від двох до 2,5 метра коливається від 575 до 800 гривень. При цьому інтернат збирається заплатити за метр паркану 20 696 гривень.

Аукціон запланували на 16 грудня.

KHARKIV Today раніше писав про те, що керівництво колонії в Харкові, де сиділа Тимошенко, підозрюють в закупівлях за завищеними цінами.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.