Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харкiвський агрохолдинг розпочав посадку кукурудзи та соняшника на тиждень ранiше

8 квiтня техніка запрацювала на полях Чернігівської області, а за кілька днів посiвна розпочалася в усіх регіонах, де працюють підприємства групи "Агротрейд". 

8 квiтня техніка запрацювала на полях Чернігівської області, а за кілька днів посiвна розпочалася в усіх регіонах, де працюють підприємства групи "Агротрейд".

Посівну кампанію група "Агротрейд" розпочала на тиждень раніше запланованих термінів через недостатню вологість ґрунту. Також аграріям довелося змінити технологію обробки землі.

"Гербіциди вимагають дрібної структури ґрунту, наразі цього важко домогтися. Це не критично, проте ми замінили культиватори на дискові борони-лущильники, які допомагають боротися з ґрунтовою кіркою", — пояснив директор агропромислового департаменту групи "Агротрейд"  Олександр Овсяник. 

Зараз на полях Харківської, Сумської, Полтавської та Чернігівської областей працюють близько 50 агрегатів агрохолдингу. Це — техніка для підготовки ґрунту, сівалки та обприскувачі. 

Фото: Група "Агротрейд"

Iще два тижні тому група "Агротрейд" посадила ярі пшеницю та ячмінь. Значної шкоди не завдали короткострокові приморозки, які пройшли територiєю України. Дещо пригнічений стан культур відтермінованував на 10 днів внесення гербіцидів на поля з пшеницею. 

У харкiвському агрохолдингу нагадують: їхнi підприємства працюють із дотриманням протиепідемічних правил безпеки. Співробітників регулярно інформують щодо заходів протидії поширенню коронавірусу. Кожного з них забезпечують індивідуальними засобами захисту та антисептиками. На підприємствах зачинили їдальні, щоб обмежити контакти людей. У приміщеннях співробітники сидять на відстані не менше двох метрів одне від одного. Відвідувачів приймають в окремих приміщеннях, які додатково дезінфікують.

Очікується, що цього року найврожайнішою культурою стане соняшник, який найкраще пристосований до посухи та інших складних умов. 

Харкiвський агрохолдинг вирощує органічну продукцію. Так, на 2500 гектарах у Харківській області засіють горох, гірчицю, кукурудзу, соняшник, озимі пшеницю та ячмінь. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.