Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський адвокат подав до суду на Зеленського

Юрист оскаржив указ президента про блокування телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Правозахисник упевнений, що в указі, який підписав Зеленський, є "величезна кількість порушень законодавства".

У суперечці про заборону телеканалів крапку повинен поставити суд. Про це юрист Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов написав на своїй сторінці в Facebook.

"З командою юристів ми довго сперечалися про законність указу президента Зеленського про закриття телеканалів. Я свій вибір зробив давно: я залишаюся юристом, а не політиком, тому вважаю, що в указі про закриття телеканалів є величезна кількість порушень законодавства і саме суд повинен вирішити законний чи ні указ Зеленського. Ми живемо в правовій державі і закон однаковий для всіх", — упевнений правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто отримає півмільйона гривень за піар Харківської міськради в 2021 році

Юрист також виклав в соцмережі фото позову, який він подав до Касаційного адміністративного суду. Відповідачем у позові значиться Володимир Зеленський. Третьою особою — СБУ. Правозахисник просить суд визнати указ президента незаконним і скасувати його.

Иск Лихачев Зеленский
ФОТО: Facebook Роман Лихачов

Нагадаємо, 2 лютого Володимир Зеленський підписав указ, яким накладаються санкції на телеканали кума президента Росії Віктора Медведчука — "112 Україна", NewsOne і ZIK. Указ "Про рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" опублікований на сайті президента.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.