Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківських наркоторговців залишили без сировини

 Фото: Нацполиция
Вартість вилучених наркотиків та психотропів — близько 120 мільйонів гривень.

Протягом чотирьох днів у нашому регіоні зупинили роботу семи підпільних нарколабораторій.

У Харківській області провели 350 обшуків і знайшли 118 чоловік, причетних до незаконного обігу наркотиків та психотропів. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

"Протягом чотирьох діб поліцейські ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили з незаконного обігу близько 200 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин, що становить майже 300 тисяч доз, а також понад три тонни прекурсорів для їх виготовлення", — розповів голова Нацполіціі Ігор Клименко.

Фото: Нацполиция
Фото: Нацполіція

У поліції уточнили, серед вилученого, зокрема, понад 80 кілограмів канабісу, понад 80 літрів опію ацетильованого, більше 30 кілограмів психотропу "Альфа PVP", чотири кілограми амфетаміну, 2700 упаковок метадону і 2,5 тисячі упаковок сильнодіючого опіоїдного (наркотичного) препарату. За цінами "чорного" ринку вартість вилучених наркотичних засобів і психотропних речовин становить близько 120 мільйонів гривень.

Фото: Нацполиция
Фото: Нацполіція

"Крім того, співробітники поліції викрили дві злочинні групи з ознаками організованості. Одна з них "спеціалізувалася" на виготовленні психотропної речовини "Альфа PVP". Свою продукцію троє спільників реалізовували за допомогою чат-бота в месенджері. Інша група наркоторговців налагодила мережу виготовлення та збуту метадону. Організаторка, яка живе в столиці, поставляла наркотики двом спільникам з Харківської області. Вони отримували товар, фасували та розповсюджували його на території міста шляхом закладок, а про їх місцезнаходження повідомляли лідеру наркобізнесу", — пояснили копи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підпільній лабораторії під Харковом варили психотропи

Вони додали, також заблокували п'ять інтернет-магазинів, які незаконно розповсюджували наркотики і психотропи та виявили 43 наркопритонів.

Фото: Нацполиция
Фото: Нацполіція

На даний момент 16 чоловік затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Про підозру за вчинення злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків і психотропів, повідомили 63 чоловікам. Поліцейські продовжують слідчі дії для документування злочинної діяльності та збирають доказову базу для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, 5 січня голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков в Харкові закликав почати нещадну війну з вуличною наркоманією. За його ініціативою, програма тотальної боротьби з нею визначена одним із стратегічних напрямків в цьому році.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.